Kako povratiti izbrisane fajlove sa USB fleš drajva besplatno

Kako povratiti izbrisane fajlove sa USB fleš drajva besplatno

Kada svesno ili nesvesno izbrišemo fajlove sa USB fleš drajva, može se činiti kao da smo ih izgubili zauvek. Međutim, tehnologija za oporavak podataka je uznapredovala do tačke gde postoji niz efikasnih alata koji nam mogu pomoći da vratimo izgubljene podatke. Neki od tih alata su besplatni i jednostavni za korišćenje, pa čak i osobe koje nisu IT stručnjaci mogu uspešno da povrate izbrisane fajlove. U ovom članku, pregledaćemo nekoliko popularnih besplatnih programa za oporavak podataka koji su kompatibilni sa Windows i macOS operativnim sistemima.

Disk Drill za Windows/macOS

Disk Drill je sveobuhvatan alat za oporavak podataka koji je dostupan za oba vodeća operativna sistema, Windows i macOS. Korišćenjem ovog softvera, korisnici mogu povratiti izgubljene podatke sa raznih tipova medija, uključujući USB fleš drajvove, eksterne i unutrašnje hard diskove, SD kartice i još mnogo toga. Besplatna verzija Disk Drill omogućava korisnicima da povrate do 500MB podataka, što je sasvim dovoljno za veliki broj slučajeva. Interfejs je intuitivan i jednostavan za korišćenje, te korisnici mogu u samo nekoliko klikova da skeniraju svoje uređaje i pregledaju izbrisane fajlove pre nego što ih povrate. Snažne funkcije skeniranja osiguravaju da se mogu povratiti podaci čak i sa oštećenih ili formatiranih drajvova.

EaseUS Data Recovery Wizard za Windows/macOS

EaseUS Data Recovery Wizard je još jedan izuzetno pouzdan alat za oporavak podataka koji pruža besplatnu verziju za korisnike Windowsa i macOS-a. Slično kao Disk Drill, besplatna verzija EaseUS omogućava povratak do 2 GB podataka, što je više nego što nude mnogi drugi besplatni alati. Program se odlikuje naprednim funkcijama skeniranja i lako je upotrebljiv zahvaljujući svom čistom i intuitivnom korisničkom interfejsu. Pored oporavka izbrisanih fajlova, EaseUS može pomoci i u slučaju formatiranog ili oštećenog drajva, nestalih particija i drugih problema povezanih sa gubitkom podataka.

Recuva za Windows

Za korisnike operativnog sistema Windows, Recuva predstavlja jedan od najpoznatijih alata za oporavak podataka. Besplatna verzija softvera pruža mogućnost vraćanja neograničenog broja izbrisanih fajlova sa različitih vrsta medija. Korisnički interfejs je veoma jednostavan, s vodičem kroz korake oporavka koji novajlijama pomaže da lako navigiraju kroz proces. Recuva takođe omogućava dubinsko skeniranje za teže dostupne i oštećene fajlove, što ga čini moćnim alatom uprkos njegovoj jednostavnosti i pristupačnosti.

PhotoRec za Windows

PhotoRec je specijalizovani alat za oporavak podataka koji se fokusira prvenstveno na fotografske i video fajlove, ali je u stanju da povrati i druge vrste fajlova. Software je open-source i dostupan je za korišćenje na Windows operativnom sistemu. FotoRec koristi snažne algoritme za skeniranje i može da povrati podatke čak i sa veoma oštećenih ili formatiranih medija. Zbog svoje fokusiranosti i efikasnosti, PhotoRec je omiljen među fotografima i profesionalcima u medijima koji često upravljaju velikim količinama multimedijskih fajlova.

LazeSoft Mac Data Recovery za macOS

Mac korisnici koji su u potrazi za pouzdanom i besplatnom opcijom mogu se osloniti na LazeSoft Mac Data Recovery. Ovaj besplatan softver za oporavak podataka nudi snažne opcije za oporavak izgubljenih, obrisanih ili formatiranih fajlova na macOS-u. Korisnički interfejs je jednostavan za upotrebu, a proces oporavka je vrlo direktan. LazeSoft podržava razne tipove datotečnih sistema i može da oporavi podatke sa različitih tipova uređaja, uključujući USB driveove, memorijske kartice, hard diskove i druge.

Izgubljeni ili obrisani fajlovi sa USB fleš drajva često se mogu povratiti koristeći besplatne alate za oporavak podataka. Predstavljeni programi, Disk Drill, EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva, PhotoRec, i LazeSoft Mac Data Recovery, su samo neki od dostupnih alata koji spadaju u vrh ponude besplatnih rešenja. Svaki od ovih alata nudi specifične karakteristike i prednosti, pa korisnici treba da izaberu onaj koji najbolje odgovara

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu