Kako deliti Telegram kanal

Kako deliti Telegram kanal

Telegram kao jedna od vodećih platformi za instant poruke omogućava korisnicima da kreiraju kanale gde mogu deliti sadržaj sa svojom publikom. Bilo da želite da promovišete posao, podelite informacije ili jednostavno ostanete u kontaktu sa zajednicom, deljenje Telegram kanala od suštinskog je značaja. U ovom članku ćemo proći kroz detaljne korake kako podeliti vaš Telegram kanal na različitim uređajima i operativnim sistemima, uključujući Android, iOS/iPadOS i računare.

Kako podeliti Telegram kanal javno na Android uređajima

Na Android uređajima, deljenje Telegram kanala javno je veoma jednostavno i praktično. Početak procesa podrazumeva otvaranje samog Telegrama i navigaciju do kanala koji želite da podelite. U gornjem delu ekrana nalazi se ikonica u obliku tri tačke (‘…’) na koju trebate kliknuti da biste otvorili dodatne opcije. Iz otvorenog menija, treba izabrati opciju ‘Deljenje’ ili ‘Share’, nakon čega se otvara lista mogućnosti kako i sa kim možete deliti link kanala. Možete ga poslati direktno pojedincima, postaviti na druge društvene mreže ili čak napraviti QR kod za deljenje.

Kako deliti Telegram kanal na iOS/iPadOS platformi

Deljenje Telegram kanala na uređajima koji pokreću operativni sistem iOS ili iPadOS podrazumeva sličan postupak kao na Androidu. Nakon što otvorite aplikaciju i locirate kanal koji želite da promovišete, potrebno je kliknuti na naziv kanala na vrhu ekrana. Time se ulazi u podešavanja kanala gde se može pronaći opcija ‘Share Link’. Nakon toga se otvara standardni iOS meni sa opcijama za deljenje, koji uključuje AirDrop, poruke, mejl, itd. Takođe, postoji mogućnost kopiranja linka u međuspremnik i njegovo kasnije deljenje na željeni način.

Koraci za deljenje Telegram kanala na računaru

Kada koristite desktop verziju Telegrama ili web-interfejs, proces deljenja je podjednako lak. Otvorite aplikaciju i idite na kanal koji hoćete da podelite. U većini slučajeva, pored naziva kanala postoji ikonica u obliku lanca (‘chain link’), koju treba pritisnuti da bi se kopirao link kanala. Nakon toga, link možete zalepiti i poslati putem emaila, društvenih mreža ili bilo koje druge messaging platforme. Ovo je naročito korisno kada želite da brže i efikasnije delite sadržaj sa kolegama ili prijateljima koji takođe koriste računare.

Kako podeliti Telegram kanal privatno na Androidu

Pored javnog deljenja, postoji i opcija privatnog deljenja kanala, što je ključno kada želite da ima zatvorenu grupu pretplatnika. Na Android uređaju, ovo se postiže tako što ćete u podešavanjima kanala odabrati opciju ‘Privatni link’ umesto ‘Javnog linka’. Tada se generiše link koji neće biti indeksiran na pretraživačima, i možete ga deliti samo sa odabranim osobama. Ovakav link možete dalje slati direktno kroz privatne poruke ili korišćenjem drugih oblika komunikacije.

Deljenje Telegram kanala na iOS/iPadOS uređajima – uputstvo

Na iOS ili iPadOS uređajima, za privatno deljenje kanala potrebno je da uđete u podešavanja kanala klikom na njegov naziv. Odatle, potrebno je odabrati opciju ‘Privatni link’, gde će vam se prikazati link koji možete direktno poslati osobama za koje želite da imaju pristup. Ovaj metod omogućava da selektivno delite pristup kanalu i održavate veću kontrolu nad svojom publikom.

Deljenje Telegram kanala je osnovni, ali veoma bitan aspekt vođenja bilo koje vrste grupe ili zajednice na ovoj platformi. Javno ili privatno deljenje omogućava vam da precizno targetirate i doprete do vaše publike. Bez obzira da li koristite Android, iOS/iPadOS ili desktop računar, Telegram vam pruža sve potrebne alatke da efikasno delite i razvijate vaš kanal. Pratite gore navedene korake i uspešno proširite dosege vašeg Telegram kanala.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu