Kako da otkažete poslatu e-poštu

Svima nam se desilo da pošaljemo e-mail koji nam kasnije zvuči nezgodno ili smo primorani da otkažemo planirani sastanak. Postoji mogućnost da otkažete poslatu e-poštu i izbegnete neželjene situacije. U ovom članku ćemo vam pokazati nekoliko načina kako da otkažete poslatu e-poštu u Gmailu i Outlooku.

Kako brzo izbrisati greškom poslatu e-poštu iz Outlook-a

Greške su sastavni deo naše svakodnevne rutine, tako da nije iznenađujuće kada se desi da nesvesno pošaljemo e-poštu koju nismo trebali poslati. Ipak, ne očajavajte, postoje načini da se to reši.

Ako koristite Outlook e-poštu, postoji nekoliko načina da poništite slanje e-pošte:

Prva opcija je da koristite “Undo send” opciju koja vam omogućava da poništite slanje e-pošte u roku od nekoliko sekundi nakon što ste je poslali. Kliknite na ikonu “Undo” ili pritisnite CTRL + Z na tastaturi.

Druga opcija je da koristite funkciju “Delay Delivery” koja vam omogućava da odložite slanje e-pošte nekoliko minuta nakon što ste je poslali. Ako se setite da ste napravili grešku, možete brzo prekinuti slanje e-pošte dvostrukim klikom na nju i zatim klikom na opciju “Delete” ili pritiskom na tastere Shift + Delete.

Treća opcija je da koristite “Recall message” opciju, koja vam omogućava da povučete e-poštu koju ste poslali. Napomena: ova funkcija će raditi samo ako su i primalac i pošiljalac korisnici Outlook-a i u istoj organizaciji.

Pametno korišćenje ovih opcija može da vam uštedi mnogo vremena i živaca. Nadamo se da će vam ovaj savet biti od pomoći u budućnosti.

Uparite ove jednostavne korake za brisanje e-pošte iz poslate pošte u Mail-u

Mnogi korisnici Mail aplikacije često se suočavaju sa problemom nepotrebnih poruka koje zauzimaju prostor u njihovim poštanskim sandučićima. Ako ste među njima, ove jednostavne korake će vam pomoći da izbrišete poruke iz poslate pošte u Mail-u.

1. Otvorite Mail aplikaciju na svom uređaju.
2. Kliknite na “Poslato” da biste videli sve poruke koje ste poslali.
3. Selektujte poruke koje želite da izbrišete.
4. Kliknite na “Izbriši” dugme u traci alatki na vrhu ekrana.
5. Potvrdite da želite da izbrišete odabrane poruke.

Ovaj postupak možete ponoviti za sve nepotrebne poruke koje želite da izbrišete. Ovaj jednostavan korak će vam omogućiti da oslobodite prostor u vašem poštanskom sandučetu i poboljšate efikasnost vaše e-pošte.

Ako u budućnosti želite da izbegnete gužvu u vašem poslato sandučetu, razmislite o postavljanju filtera za odlazne poruke kako biste automatizovali proces arhiviranja i/ili brisanja ovih poruka. To će vam pomoći da budete efikasniji sa svojom poštom i smanjite rizik od propuštanja važnih poruka.

Besplatno brisanje poslate pošte u tri koraka

Brisanje poslate pošte može biti veoma korisno u nekim situacijama. Možda ste poslali pismo na pogrešnu adresu, ili ste promenili mišljenje o sadržaju poruke koju ste poslali. Bez obzira na razlog, korisnicima Gmaila se sada nudi mogućnost da besplatno obrišu poslatu poštu u tri jednostavna koraka.

Prvo, korisnik mora da uključi funkciju “Povlačenje pošte” u postavkama naloga. Kada se to obavi, korisnik može da posalje poruku kao što bi to učinio inače. Međutim, umesto da poruka odmah bude poslana, poruka će ostati u “Polaznoj pošti” dok se ne donese odluka da li će biti poslata ili povučena.

Drugi korak je klik na dugme “Povuci” koje će se pojaviti koordinirano. Ovo dugme će se nalaziti pored poruke koju korisnik želi da povuče. Nakon što se klikne na dugme, poruka će biti povučena i vratiti se u “Polaznu poštu”.

Poslednji korak je odlučivanje da li će korisnik poslati ili izbrisati poruku. Ukoliko korisnik odluči da je poruka spremna za slanje, treba samo da klikne na dugme “Pošalji”. Ako odluči da je bolje da se poruka izbriše, jednostavno treba pritisnuti dugme “Izbriši” i poruka će biti uklonjena sa naloga.

Ova opcija je korisna za one koji su sposobni da prepoznaju greške u svojim porukama ili da odluče da više ne žele da pošalju poruku koju su već napisali. Besplatno brisanje poslate pošte u tri koraka je još jedna korisna funkcija koju nudi Gmail i koja može poboljšati efikasnost i produktivnost korisnika.

Ovde možete saznati Kako da preuzmete e-poštu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu