Kako se odblokirati ako vas neko blokira na WhatsApp-u

Blokiranje nekoga na WhatsApp-u može se činiti kao jednostavan način prekida komunikacije sa osobom koja nam smeta ili koju ne želimo da čujemo. Međutim, šta ako ste vi ta osoba koju je neko blokirao i želite da se ponovo povežete sa tom osobom u ovom popularnom Messengeru? Srećom, postoji nekoliko načina da se odblokirate i ponovo uspostavite kontakt sa blokiranim kontaktom na WhatsApp-u. U ovom članku, detaljno ćemo vas uputiti kako da uspešno prebrodite ovaj problem.

Kako saznati da li vas neko blokirao na WhatsApp-u

WhatsApp je danas popularna aplikacija za dopisivanje koju koristi preko 2 milijarde korisnika širom sveta. Međutim, ponekad se dogodi da vas neko blokira, pa u tom slučaju više nećete moći da komunicirate sa tom osobom putem aplikacije. Postavlja se pitanje kako saznati da li vas je neko blokirao na WhatsApp-u?

Postoje neki znakovi koji ukazuju na to da je neko blokirao vaš broj na WhatsApp-u. Ako vam se na primer pojavi poruka “Poruka nije dostavljena” ili “Poruka čeka da se dostavi” nakon slanja poruka nekoj osobi, to bi mogao biti znak da su vas blokirali. Takođe, ako više ne vidite profilnu sliku, status i poslednji put kada je neko bio na mreži, to može biti još jedan pokazatelj da ste blokirani.

Međutim, ovi znakovi ne moraju uvek biti 100% pouzdani. Ako vam se pojavljuje samo jedan od ovih znakova, to ne znači nužno da je neko blokirao vaš broj. Postoji i mogućnost da postoji problem sa internet vezom ili da osoba kojoj šaljete poruke nije dostupna.

Zaključak je dakle da ne postoji pouzdan način da saznate da li vas je neko blokirao na WhatsApp-u, ali ovi pokazatelji mogu pomoći u otkrivanju tog problema. U svakom slučaju, ako ne možete više da komunicirate sa nekim na WhatsApp-u, najbolje je da pošaljete pitanje u nekoj drugoj aplikaciji ili putem SMS-a, ako imate dostupan broj.

Kako sakriti WhatsApp razgovore možete pročitati u ovom članku.

Kako se obraćati osobi koja vas je blokirala na WhatsApp-u

Kada vas neko blokira na WhatsApp-u, to može biti emocionalno bolno iskustvo. Bez obzira na razlog blokiranja, postoji nekoliko načina na koje možete pokušati da uspostavite kontakt sa tom osobom. Pre nego što pokušate da stupite u kontakt sa blokiranom osobom, važno je da se zapitate da li stvarno želite da to uradite, i šta zaista očekujete od ovog kontakta.

Ako odlučite da pokušate da stupite u kontakt sa blokiranom osobom, važno je da budete ljubazni i nenapadni. Prvo se možete pokušati javiti preko drugih kanala komunikacije, kao što su mejl, društvene mreže ili telefon. Ako ne uspete da stupite u kontakt na ovaj način, sledeći korak je da šaljete poruke preko drugog broja telefona ili drugog WhatsApp naloga.

Kada kontaktirate blokiranu osobu, budite sigurni da se ne pravite kao da se ništa loše nije desilo i da ne pravite optužbe. Umesto toga, recite iskreno kako se osećate i da vam je žao ako ste nešto pogrešno uradili. Budite spremni da saslušate mišljenje druge osobe i da ga poštujete.

U nekim slučajevima, blokiranje može biti posledica nekog nesporazuma ili greške, a u drugim slučajevima, postoji ozbiljan problem u vašem odnosu sa tom osobom. Bez obzira na razlog blokiranja, važno je da budete iskreni prema sebi i da prihvatite da ponekad ne možemo kontrolisati kako se drugi ponašaju prema nama.

Kako se odblokirati ako vas neko blokira na WhatsApp-u

Ukoliko se na WhatsApp-u nađete blokirani od strane nekog od kontakata, verovatno vam neće biti dozvoljeno da vidite njihov status, fotografiju profila ili bilo kakve promene u statusu njihove veze. U nastavku su neki od načina koji bi vam mogli pomoći da odblokirate svoj WhatsApp profil.

Prva opcija koja vam se nudi je da kontakt proverite na drugom telefonu, ili da se prijavite na WhatsApp sa drugog uređaja. Ukoliko putem drugog uređaja ustanovite da vas je neko blokirao, onda je većina šansi da vas je ta osoba trajno blokirala. Ukoliko je to slučaj, međutim, nema mnogo toga što možete učiniti.

Druga opcija koju biste mogli pokušati je da kontaktujete osobu koja vas blokirala putem nekog drugog medija, kao što je e-mail ili društvene mreže. Ukoliko vam je ta osoba bliska, možda ćete moći da razgovarate o razlogu zbog kog vas je blokirala i izgladite situaciju.

U konačnici, ukoliko ste blokirani na WhatsApp-u, izuzev gorenavedenih metoda, nemate mnogo opcija na raspolaganju. Međutim, bitno je napomenuti da blokiranje na WhatsApp-u ne bi trebalo da vas uznemirava, jer i dalje imate mogućnost da komunicirate sa ostalim kontaktima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu