Kako pretvoriti MOV u MP4

MOV i MP4 su popularni formati za video fajlove, sa razlikama u svojim karakteristikama i podržanim uređajima. Međutim, ponekad može biti potrebno pretvoriti MOV u MP4, na primer ako želite da drugi uređaji ili programi podržavaju vaš video fajl. U ovom članku, objasnićemo kako možete napraviti tu konverziju, i to na jednostavan način.

Besplatni program za pretvaranje MOV datoteka u MP4

Postoje brojni programi koje možete koristiti za konverziju MOV datoteka u MP4 format, ali izdvaja se besplatni program Handbrake. Handbrake je zgodan program za one koji žele bezbedno i efikasno konvertovati svoje video datoteke.

Sadrži intuitivni interfejs koji uključuje sve neophodne funkcije za normalno kreiranje MP4 fajlova. Osim konverzije MOV u MP4, Handbrake takođe omogućava podešavanje postavki bilo koje vrste datoteke, uključujući bit rate, rezoluciju, aspect ratio i još mnogo toga.

Jedna od fantastičnih stvari u vezi sa Handbrake-om je to što podržava gotovo sve vrste video formata. Dakle, ako imate više datoteka koje su namenjene za konverziju, Handbrake to može lako obraditi.

Još jedna prednost Handbrake-ovog programa je to što radi na Windows, Mac i Linux platformama, što ga čini pogodnim za sve.

Svoje MOV datoteke sada možete pretvoriti u MP4 format brzo i jednostavno sa besplatnim programom Handbrake.

Kako konvertovati MOV u MP4 pomoću VLC-a

VLC media plejer nije samo alat za reprodukciju medijskih sadržaja – on takođe ima mogućnost konvertovanja video fajlova u druge formate. U ovom tekstu ćemo vam pokazati kako da konvertujete fajl formata MOV u MP4 pomoću VLC-a.

Prvo, otvorite VLC i izaberite opciju “Media” u gornjem levom uglu ekrana. Zatim izaberite “Convert/Save” iz padajućeg menija. Otvoriće se prozor za “Open Media”. Tamo kliknite na “Add” i pronađite MOV fajl koji želite da konvertujete. Nakon što ste dodali fajl, kliknite na “Convert/Save” dugme na dnu prozora.

Idite na “Profile” padajući meni i izaberite MP4 format. Zatim kliknite na “Browse” dugme i odaberite lokaciju gde želite da bude sačuvan novi fajl. Na kraju, kliknite na “Start” da biste započeli konverziju. Konverzija se završava kad se traka napredovanja završi.

Kada konverzija bude završena, možete pronaći novi MP4 fajl na lokaciji koju ste odabrali. Sada možete gledati fajl na bilo kom uređaju koji podržava MP4 format.

Više rešenja za pretvaranje MOV datoteka u MP4

Gotovo svaki moderni uređaj sada može reprodukovati MP4 datoteke, tako da se često javlja potreba za pretvaranjem MOV fajlova u MP4. Postoji nekoliko programa i alata koji olakšavaju ovaj proces.

Jedna opcija je korišćenje programa kao što su HandBrake, WinX Video Converter ili Freemake Video Converter. Sve ove aplikacije vam omogućavaju konvertovanje vaših MOV datoteka u MP4 vrlo jednostavno, neke od njih čak vam omogućavaju da odaberete i kvalitetu izlaznog fajla.

Druga mogućnost je korišćenje online konvertera kao što su Online Convert, Convertio ili Zamzar. Ovi servisi rade na isti način, omogućavajući vam da učitate MOV datoteku koju želite da konvertujete, odaberete format u koji želite da konvertujete i nakon toga pokrenete proces. Međutim, morate biti sigurni da ovi servisi koriste sigurne veze i da su sajtovi pouzdani.

Ne zaboravite da kada konvertujete datoteku u MP4, možete patiti od gubitka kvaliteta ako odaberete lošije podešavanje. Uvek pokušajte da nađete balans između kvalitete i veličine datoteke.

Putem ovog linka pokazaćemo vam kako da Pretvorite MP4 u MP3.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu