Kako prebaciti android ekran na računar

Želite da prikažete sadržaj sa vašeg android telefona na ekranu vašeg računara? Postoji nekoliko načina da to uradite, bez obzira da li koristite Windows ili Mac računar. Ovaj članak vam pruža korisne savete i uputstva o tome kako da prebacite vaš android ekran na računar i lako delite sadržaj svojim prijateljima ili kolegama.

Prebacivanje Android ekrana na računar pomoću HDMI kabla za najbolji kvalitet slike

Ako želite da prebacite sadržaj sa svog Android uređaja na veći ekran, poput računara, najbolja opcija za postizanje najboljeg kvaliteta slike je korišćenje HDMI kabla.

HDMI kabl vam omogućava da u potpunosti prenesete sliku sa ekrana vašeg Android uređaja na računar, bez ikakvog gubitka kvaliteta. Ovo je posebno korisno ako želite da prikažete video zapise sa vašeg telefona na većem ekranu, ili čak koristite vaš telefon kao medijaplejer.

Da biste prebacili android ekran na računar pomoću HDMI kabla, prvo treba da nabavite odgovarajući kabl. Većina novijih računara ima HDMI ulaz, tako da možete jednostavno povezati kabl sa vašim Android uređajem i računarom. Međutim, ako nemate HDMI ulaz na računaru, potrebno je da nabavite konverter, koji će omogućiti HDMI konekciju.

Kada ste priključili kabl, na ekranu vašeg Android uređaja se treba pojaviti opcija za prebacivanje slike na drugi ekran. Ovo možete uraditi preko podešavanja ekrana ili pomoću tastera sačinjenog od tri tačke u desnom uglu ekrana.

Kada povežete HDMI kabl, budite sigurni da vaš Android uređaj ima dovoljno napajanja. Ako nije dovoljno napajanje, možda ćete morati da koristite drugi izvor napajanja na vašem uređaju ili računaru.

Uz ove jednostavne korake, možete lako prebaciti sadržaj sa vašeg Android uređaja na računar i uživati u najboljem kvalitetu slike koji ovi uređaji mogu pružiti.

Kako koristiti TeamViewer za jednostavno prenošenje Android ekrana na računar

TeamViewer je popularan softver za daljinsko upravljanje računarima i mobilnim uređajima. Ovaj program je takođe koristan za prenošenje Android ekrana na računar radi lakšeg upravljanja uređajem ili snimanja sadržaja sa ekrana. U nastavku su objašnjeni koraci za korišćenje TeamViewera za ovu svrhu.

Prvo, instalirajte TeamViewer softver na oba uređaja – vašem računaru i Android uređaju. Na Android uređaju instalirajte TeamViewer for Remote Control aplikaciju iz Google Play prodavnice, a na računaru instalirajte softver sa zvanične TeamViewer veb stranice.

Nakon pokretanja TeamViewer aplikacije na oba uređaja, povežite se na računar koristeći ID i lozinku koji su generisani od strane programa. Zatim, na Android uređaju otvorite TeamViewer for Remote Control aplikaciju i dopustite pristup korisničkim dozvolama. Kada se povežete na računar, kliknite na “Start Broadcast” dugme kako biste započeli prenos Android ekrana na računar.

Sada možete jednostavno upravljati Android uređajem sa računara, uključujući pokretanje aplikacija, pregledavanje internet stranica i slanje poruka. Sve što radite na Android uređaju će se prikazivati na računaru u realnom vremenu, što olakšava snimanje ekrana ili pravljenje tutorijala.

Uz korišćenje TeamViewera, prenošenje Android ekrana na računar postaje vrlo jednostavno i korisno. Ovaj softver je pogodan za različite namene, uključujući podučavanje, snimanje videozapisa i dijagnostiku Android uređaja.

Prebacivanje pokvarenog Android ekrana na računar bez gubitka podataka

Prebacivanje podataka sa pokvarenog Android ekrana na računar može se činiti kao nemoguć zadatak, pogotovo kada su vaši podaci blokirani na telefonskom ekranu sa oštećenjima ili otkazivanjima.

Međutim, postoji rešenje bez obzira na to koliko je vaš ekran oštećen ili ne. Softverska aplikacija kao što je Apeaksoft Android Data Extraction može da vam pomogne u prebacivanju podataka sa Android telefona na vaš računar.

Ova aplikacija može efikasno prebaciti podatke sa pokvarenog Android telefona, uključujući kontakte, poruke, fotografije, video zapise, muziku, WhatsApp poruke i druge lične podatke.

Prednosti Apeaksoft Android Data Extraction uključuju jednostavnost upotrebe, brzu obradu i bezbednost podataka. Nakon što aplikacija preuzme vaše podatke, ona ih čuva na računaru bez obaveze vraćanja podataka na pokvareni telefon.

Ako se nalazite u situaciji gde ne možete pristupiti vašim ličnim podatcima na pokvarenom Android telefonu, preporučujemo da isprobate Apeaksoft Android Data Extraction i osigurate svoje podatke bez gubitaka.

Kako preneti fotografije sa Android-a na računar objasnićemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu