Programi za kloniranje hard disk-a

Kloniranje hard diska može biti korisno iz više razloga, uključujući migraciju sistema na novu mašinu, ili jednostavno kao backup važnih podataka. Međutim, ručno kloniranje hard diska može biti dugotrajno i zamorno, dok besplatni programi za kloniranje mogu učiniti da ovaj proces bude brži i jednostavniji. U ovom članku, predstavljamo nekoliko najboljih programa za kloniranje hard diskova i objašnjavamo kako ih koristiti.

Kako povratiti podatake sa oštećenog hard diska možete saznati ovde.

Kako klonirati hard disk sa EaseUS Partition Master programom (Windows)

Kloniranje hard diska je proces kreiranja tačne kopije celog diska i prenosa tih podataka na drugi hard disk. Ovo je veoma korisno ukoliko želite da sačuvate sve podatke sa starog diska i prebacite ih na novi disk, bez potrebe da ponovo podešavate operativni sistem i instalirate sve programe.

EaseUS Partition Master je jedan od najpopularnijih programa za kloniranje hard diska za operativni sistem Windows. Uz ovaj program, kloniranje hard diska je veoma jednostavno i brzo.

Prvo, morate skinuti i instalirati program. Nakon toga, povežite novi hard disk i pokrenite EaseUS Partition Master. Kada se program otvori, kliknite na opciju “Clone”.

Sada će se prikazati nekoliko opcija za kloniranje. Izaberite opciju “Disk Clone”.

Zatim, izaberite stari hard disk kao izvor kloniranja i novi hard disk kao odredište kloniranja i kliknite na dugme “Next”.

EaseUS Partition Master će sada skenirati oba diska i prikazati detaljne informacije o njima. Kada budete spremni za kloniranje, kliknite na dugme “Proceed” i sačekajte da se proces završi.

Kada se kloniranje završi, možete da isključite stari hard disk i koristite novi hard disk kao zamenu. Kloniranje hard diska sa EaseUS Partition Master programom je veoma brzo i jednostavno.

Bezbedno backup-ujte podatke sa EaseUS Todo Backup programom (Windows)

Svakodnevno koristimo računare kako bismo obavili posao, sačuvali dragocene uspomene i pohranili važne fajlove. Međutim, naši dragoceni podaci su uvek izloženi riziku od gubitka usled kvara hardvera, virusa ili drugih tehničkih problema. Zato je backupovanje podataka jedna od najvažnijih stvari koje možemo uraditi kako bismo zaštitili naše podatke.

EaseUS Todo Backup je jedan od najboljih programa za backupovanje podataka. Ovaj moćni program omogućava jednostavno i sigurno backupovanje važnih podataka na bilo koju vrstu medija, bilo da se radi o hard disku, USB disku ili cloud storidžu.

Program poseduje mnogo korisnih funkcija, kao što su backupovanje celog sistema, pojedinačnih fajlova, particija ili čitavih diskova. Takođe nudi i mogućnost kloniranja sistema, što je posebno korisno za brzo vraćanje sistema u slučaju kvara hardvera.

EaseUS Todo Backup nudi i opciju automatskog backupovanja, što znači da nećete zaboraviti da backup-ujete podatke, jer će program to uraditi za vas u određenim intervalima.

Štaviše, EaseUS Todo Backup nudi i mnogo drugih korisnih funkcija, kao što su enkripcija podataka, password zaštita backup fajlova i mogućnost backupovanja podataka sa različitih računara na isti medij.

Ukratko, EaseUS Todo Backup je moćan i jednostavan za korištenje program za backupovanje podataka koji će vam pružiti mir i sigurnost kada su vaši dragoceni podaci u pitanju.

Brza i efikasna kloniranja sa AOMEI Backupper programom (Windows)

Ako tražite pouzdan i jednostavan način za brzo kloniranje vašeg sistema, AOMEI Backupper je idealno rešenje za vas. Ovaj program nudi efikasno i praktično rešenje za kloniranje podataka i celog sistema.

AOMEI Backupper omogućava vam da klonirate sistem sa svim datotekama, instalacijama i podešavanjima u samo nekoliko koraka. Preuzimanjem i instaliranjem programa, možete brzo da napravite rezervnu kopiju traženog diska ili particije i klonirate ga na drugi.

Ovaj program ima sve funkcije koje su vam potrebne za uspešno kloniranje sistema, kao što su pomoćni alati za podešavanje particija, obezbeđivanje sigurnosne kopije operativnog sistema, vraćanje podataka sa sigurnosnih kopija, kao i mnoge druge opcije.

Dakle, AOMEI Backupper je odlično rešenje za posao kloniranja sistema. Sve što treba da uradite je da preuzmete program, pratite nekoliko koraka i dobićete pouzdanu sigurnosnu kopiju koju možete prebaciti na drugi uređaj u bilo kom trenutku u budućnosti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu